Wintteristä lisäinspiraatiota ja rohkaisua harrastamiseen

Wintterin monipuoliset liikunta- ja harrastetilat tuovat kaivattuja lisämahdollisuuksia Uuteenkaupunkiin. Monitoimijatalon tarjonta innostaa ja rohkaisee kokeilemaan ja harrastamaan – se luo kaupunkilaisille erinomaiset puitteet omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiselle. Huippu-urheilija ei tarvitse olla, vaan tavoitteena on tarjota ihan jokaiselle mahdollisuus liikunnan lisäämiseen omassa arjessa.  

15 vuotta Kalannin Naisvoimistelijoiden puheenjohtajana toiminut Johanna Harikkala-Nurmi on sukunsa kolmannen sukupolven edustaja pestissään. Yrittäjänä hän vetää ryhmäliikuntatunteja eri ikäisille kaupunkilaisille. Tietoa ja näkemystä alueen seura- ja liikuntamaailmasta siis löytyy. 

– Uudessakaupungissa on perinteisesti ollut hyvät mahdollisuudet matalan kynnyksen harrastamiselle. Ulkoliikuntamahdollisuudet ovat todella monipuoliset ja alueella on paljon aktiivisia seuroja. Lisäksi uimahalli ja kuntosalit mahdollistavat omatoimisen harrastamisen. Uudenkaupungin hintataso on myös hyvin edullinen verrattuna isompiin kaupunkeihin, Harikkala-Nurmi sanoo. 

Liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori on samaa mieltä. 

– Uudessakaupungissa on paljon erilaisia palveluntarjoajia. Kaupungin lisäksi yksityiset toimijat sekä seurat ja järjestöt tarjoavat monipuolisesti eri tasoisia harrastusmahdollisuuksia, Vuori kertoo. 

Tarjonnasta ei siis ole puutetta, mutta tiloja voisi olla lisää. 

– Me olemme useimmiten saaneet kaipaamamme salivuorot, mutta muilla lajeilla voi olla vaikeampaa. Jos tarvitsee juuri tietynlaisen ja kokoisen tilan, niin silloin vaihtoehtoja on tietysti vähemmän, Harikkala-Nurmi sanoo. 

Vuoren mukaan Wintterikään ei ratkaise tilaongelmaa kokonaan, mutta monitoimijatalon mukanaan tuomat lisäneliöt helpottavat asiaa huomattavasti. 

Satsaus hyvinvointiin 

Wintteri parantaa ja laajentaa kaupunkilaisille tarjolla olevia harrastusmahdollisuuksia.  

– Uusissa olosuhteissa pystymme tarjoamaan kaupunkilaisille parempaa palvelua. Wintterissä monet eri toimijat ovat saman katon alla, mistä syntyy toivottavasti ihan uusia palvelumuotoja. Yleensä yhdessä saadaan vielä enemmän aikaiseksi, toteaa Vuori. 

Sekä Vuori että Harikkala-Nurmi uskovat ja toivovat monitoimijatalon madaltavan kynnystä uuden kokeilulle ja aloittamiselle. 

– Uudet, hienot tilat houkuttelevat varmasti jo itsessään ihmisiä liikkumaan ja harrastamaan. Kun ollaan samassa talossa, niin on helpompi inspiroitua toisten tekemisestä ja astua oman tutun piirin ulkopuolelle, Harikkala-Nurmi sanoo. 

– Toimintojen keskittyminen samaan paikkaan tekee harrastamisesta helpompaa. Lastaan harrastuksiin tuova vanhempi saattaa innostua itsekin vaikkapa uimaan samalla reissulla. Wintterissä kouluaan käyvälle nuorelle uusi harrastus voi olla helpompi aloittaa, kun paikka itsessään on jo tuttu, Vuori lisää. 

Kaupungin tavoitteena ja tehtävänä on luoda ihmisille hyvät mahdollisuudet pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan.  

– Wintteri on iso investointi, mutta pitkällä aikavälillä se tuottaa varmasti säästöjä, kun ihmiset voivat hyvin. Liikkumattomuuden kustannukset ovat valtavat, ja sen ehkäisyyn tarvitaan satsauksia, Vuori sanoo. 

Monitoimijatalo Wintteri