Monitoimijatalo Wintterin rakentaminen alkaa – Uusikaupunki ja SRV allekirjoittivat hankintasopimuksen

Uudenkaupungin kaupunki ja SRV ovat allekirjoittaneet hankintasopimuksen, joka käynnistää sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin rakentamisen. Työt alkavat heti tammikuussa purku- ja maanrakennustöillä. Rakennus on uusikaupunkilaisten käytössä vuoden 2025 helmikuussa.

Maanantaina 24. tammikuuta allekirjoitetulla hankintasopimuksella sinetöitiin Wintterin rakennustöiden aloitus. Sopimus koostuu rakentamisen aikaisesta KVR-urakkasopimuksesta sekä rakentamisen jälkeisestä 20-vuotisesta palvelusopimuksesta. Palvelusopimuksessa on lisäksi viiden vuoden optio.

Wintteri toteutetaan elinkaarimallilla, jossa SRV sitoutuu rakentamaan kiinteistön sekä huolehtimaan sen kunnosta ja ylläpidosta seuraavat 20 vuotta. Urakkasopimuksen arvo on 59,7 miljoonaa euroa ja elinkaaripalvelujakson arvo 28,2 miljoonaa euroa.

– Uudenkaupungin kaupungilla on luja tahto satsata asukkaidensa hyvinvointiin, sivistyspalveluihin ja koko seutukunnan elinvoimaan. Yksi kuntien perustehtävistä on eriarvoisuuden vähentäminen ja terveyserojen kaventaminen. Liikuntapalveluiden lisäksi myös sivistyspalveluiden tiedetään edistävän asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Uuden monitoimijatalon rakentaminen tukee merkittävästi näitä tavoitteita, kaupunginjohtaja Atso Vainio sanoo. 

Rakennustyöt käynnistyvät purku- ja maanrakennustöillä

Wintterin työmaalla on jo alkuvuodesta 2022 tehty valmistelevia töitä ja muun muassa aidattu työmaa-aluetta. Ensimmäiset merkit varsinaisista rakennustöistä näkyvät kaupunkilaisille purkuun ja maanrakennukseen liittyvänä työmaaliikenteenä. Uusikaupunki ja SRV tiedottavat kaupunkilaisia aktiivisesti rakentamisen seuraavista vaiheista. Työmaan ja aluetta ympäröivän liikenteen turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Kehitysvaiheen ja valitusprosessista johtuneen viivästyksen aikana työstettiin yhdessä käyttäjien kanssa sisätilojen ja toiminnan suunnittelua sekä energia- ja rakennusteknisten ratkaisujen suunnittelua.

– Lähdemme nyt innokkaasti käynnistämään rakennustyöt. Yhteistyö kaupungin ja suunnittelutiimin välillä on ollut erinomaista. Uskomme vakaasti, että rakennus tuo valmistuessaan merkittävää lisäarvoa kaupungille, ja elinkaarimalli varmistaa sivistys- ja hyvinvointikeskuksen optimaalisen kunnon pitkälle tulevaisuuteen, sanoo hankkeesta vastaava Lounais-Suomen aluejohtaja Lari Mallius SRV:ltä.

Wintteri – uusikaupunkilaisten yhteinen tila

  • Päiväkoti (87 lasta, päiväkodissa viisi kotialuetta)
  • Peruskoulu (noin 800 oppilasta)
  • Lukio (200 opiskelijaa)
  • Nuorisopalvelut
  • Kaupunkiverstas, digitaalinen omatoimikirjasto
  • Kansalaisopisto ja musiikkiopisto
  • Iso sisäliikuntahalli, monitoimihalli, liikunnan, urheilun ja viihdetoimintojen käyttöön
  • Uimahalli
  • Tiloja muille toimijoille – kuten seuroille ja yhdistyksille
  • Tiloja voivat hyödyntää myös esimerkiksi muut oppilaitokset ja yritykset

 

Lisätiedot:
Atso Vainio, kaupunginjohtaja, Uusikaupunki, puh. 040 567 5047, atso.vainio@uusikaupunki.fi

Lari Mallius, aluejohtaja, SRV, puh. 050 326 2408, lari.mallius@srv.fi

Marko Kivistö, projektipäällikkö, Uudenkaupungin kaupunki, puh. 040 621 4831, marko.kivisto@uusikaupunki.fi

 

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus