Uusikaupunki ja SRV tekivät valmistelevien töiden jatkosopimuksen Wintteristä

Uudenkaupungin kaupunki ja SRV ovat jatkaneet sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin valmistelevien töiden sopimusta. Jatkosopimus on voimassa tammikuun 2022 loppuun saakka.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen oli alun perin määrä päästä käyntiin alkuvuodesta 2021. Jatkosopimus tarvittiin, sillä hankkeesta tehdyt valitukset Turun hallinto-oikeuteen ja valituslupahakemukset korkeimpaan hallinto-oikeuteen ovat viivästyttäneet aloitusta. Uudenkaupungin kaupungin ja rakennusyhtiö SRV:n välinen valmistelevien töiden jatkosopimus allekirjoitettiin 30. syyskuuta 2021.

– Jatkosopimus mahdollistaa hankkeen rakentamisen valmistelun ja jatkosuunnittelun. Suunnitteluvaiheen myötä olemme rakentamisen alkaessa entistä valmiimpia aloittamaan työt, sanoo Uudenkaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari.

Turun hallinto-oikeus hylkäsi sivistys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavasta tehdyt valitukset maaliskuussa 2021. Hallinto-oikeuden päätös ei ole lainvoimainen ja siihen on haettu muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta. KHO:n päätöstä valitusluvista odotetaan tämän syksyn aikana.

– Hankkeen viivästymisestä aiheutuneista kustannusvaikutuksista neuvotellaan tilanteen edetessä, ennen lopullisen sopimuksen allekirjoittamista, Nikkari kertoo.

Wintterin suunnittelutyö ja rakentamisen valmistelu on edennyt koko valitusprosessin ajan. Tavoitteena on, että sivistys- ja hyvinvointikeskus olisi valmis alkuvuonna 2025.

Lisätietoja antaa:
tekninen johtaja Jari Nikkari, Uudenkaupungin kaupunki, puh. 050 430 7001 ja sähköposti jari.nikkari@uusikaupunki.fi

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus