Wintterin työmaan tekijät tutuiksi

Wintterin rakentaminen on mittava ja monipuolinen hanke. Työmaa käynnistyi alkuvuodesta 2022, ja parhaillaan sen parissa työskentelee jo yli 30-henkinen joukko rakennusalan ammattilaisia. Hankkeen projektinjohto- ja koordinointitehtävissä työskentelee viisi SRV:läistä.

Yksi SRV:n ammattilaisista on työmaapäällikkkö Kaj Grönroos, jolla on jo lähes 40 vuoden kokemus rakennusalalta. Wintterissä hänen tehtävänään on työmaan yleisjohtaminen.

– Vastaan siitä, että työmaalla asiat sujuvat oikeassa aikataulussa, taloudellisten raamien sisällä ja turvallisesti. Työnkuvaani kuuluu myös paljon yhteydenpitoa hankkeen eri osapuoliin, kuten Uudenkaupungin kaupunkiin sekä viranomaisiin. Näin isolla työmaalla aliurakoitsijoitakin tulee olemaan kymmeniä, Grönroos kertoo.

Grönroosin normaali työpäivä sisältääkin työmaakierrosten lisäksi usein kokouksia, palavereja ja neuvotteluja, jotta kaikki osapuolet olisivat perillä hankkeen uusista käänteistä ja työ edistyisi sujuvasti.

SRV:n nuorempaa sukupolvea Uudessakaupungissa edustaa teknisen toimiston päällikkö Riku Rantanen, vaikka hänelläkin on vakituista työuraa takanaan jo lähes kolmetoista vuotta.

– Meitä on Wintterin työmaalla kaksi työmaainsinöörin tehtäviä hoitavaa SRV:läistä, joista minä toimin enemmän vastuuhenkilönä ja yhteyshenkilönä tilaajan suuntaan. Työtehtäviini kuuluu projektin hankintojen hoitamista, suunnittelunohjausta ja näiden aikatauluttamista sekä kustannusseurantaa, Rantanen sanoo.  

Monipuolinen työmaa tarvitsee paljon tekijöitä

Sekä Grönroos että Rantanen kertovat Wintterin olevan yksi heidän uransa isoimmista hankkeista. Tämä näkyy esimerkiksi työntekijöiden määrässä, joka tulee olemaan työmaalla töiden edetessä parhaimmillaan lähes kaksisataa. Kummatkin miehet toteavat, että hankkeen erottaa kuitenkin muista työmaista ennen kaikkea sen monipuolisuus.

– Talon rakentamistahan tämä on siinä missä muutkin projektit, mutta tilojen monipuolisuus tuo tähän oman mausteensa. Saman katon alle rakennetaan paljon erilaisia tiloja, kuten koulutiloja, sisäliikuntasali ja uimahalli, jotka yleensä olisivat omia rakennuksiaan, Grönroos kertoo.

Samoilla linjoilla on myös Rantanen. 

– Tässä hankkeessa käydään läpi samat suunnittelun, hankinnan sekä rakentamisen vaiheet kuin muissakin projekteissa, mutta suuremmassa mittakaavassa. Tilojen monipuolisuuden vuoksi hankintoja tosin täytyy tehdä normaalia enemmän, koska kaikki ei ole yhdistettävissä. Luonnollisesti opetustilojen ja uimahallin tarpeet ovat erilaisia, Rantanen sanoo.

Monitoimijatalo Wintteri