Yhtenäiskoulun rehtori vetoaa huoltajiin: Noudattakaa saattoliikenteestä annettuja ohjeita

Pohitullin koulukiinteistölle ja sen lähiympäristöön lapsensa kyyditsevät huoltajat aiheuttavat aamuisin vaaratilanteita jalan liikkuville koululaisille. Saattoliikenteelle on järjestetty uusi turvallinen alue jäähallin edustalle.

Monitoimijatalo Wintterin purku- ja rakennustöiden aloitus on muuttanut Pohitullin koulukiinteistön lähialueen liikennejärjestelyjä. Huoleksi on noussut se, että saattoliikenteen ohjeistuksia ei noudateta.

Pohitullin koulukiinteistön saattoliikennettä aiemmin palvellut alue ei ole enää käytössä. Lehtorinrinteen entinen kääntöpaikka on nyt 500 oppilaan koulupiha.

Yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola on huolissaan koululaisten turvallisuudesta autojen keskellä. Hän muistuttaa, että huoltajien kyydissä saapuvat lapset tulisi jättää jäähallin edustalle järjestetylle saattoliikennealueelle.

– Vaaratilanteita aiheuttavat piittaamattomat huoltajat. Pääosa huoltajista toimii ohjeiden mukaisesti, mutta osa näyttää kapinoivan niitä vastaan, hän sanoo.

Rehtori vetoaa huoltajiin, jotta lapsille pystytään takaamaan turvallinen koulutie.

Noudattakaa annettuja ohjeita ja jättäkää lapset uudelle saattoliikennealueelle, Silvola pyytää.

Uudenkaupungin kaupunki pyrkii lisäämään koululaisten turvallisuutta lisäämällä opasteita. Rakennusliike SRV huolehtii osaltaan turvallisuudesta aloittamalla alueen räjäytystyöt vasta koulupäivän startattua 8.15 alkaen.

Ajokielto koskee myös Pohitullin iltakäyttäjiä

Uudet liikennejärjestelyt koskevat myös liikuntatilojen iltakäyttäjiä. Pysäköinti tai ajo koulun pihalle ei ole iltaisinkaan sallittua. Pohitullin iltakäyttäjien tulee pysäköidä jäähallin parkkipaikalle.

– Uudet liikennejärjestelyt pätevät yhtä lailla harrastuskuljetuksiin. Vanhemmilta toivotaan nyt vastuullista käytöstä. Pahimmillaan autoilla on nimittäin ajettu jopa Koulupolkua, joka on kevyen liikenteen väylä, liikuntapalveluiden vastaava Heidi Vuori kertoo.

Koululaisten saattoliikenne on ohjattu jäähallin edustalle.

Lisätietoja:

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola, jukka.silvola@uusikaupunki.fi, puh. 050 5686233

Uudenkaupungin liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori, heidi.vuori@uusikaupunki.fi, 050 552 5432

Monitoimijatalo Wintteri