Wintterin rakennustyöt muuttavat oppilaiden saattoliikennettä sekä palloiluhallille pysäköintiä

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden käynnistyessä tiistaina 25.1.2022 SRV:n rakennustyömaa-alue suljetaan ja kulkureitit alueen läpi poistuvat. Pohitullin koulun oppilaiden saattoliikenne ja palloiluhallin käyttäjien pysäköinti siirtyvät jäähallin edustalle. Työmaa on kauttaaltaan rajattu aidoilla.

Wintterin rakennustöiden aloitus aiheuttaa muutoksia yhtenäiskoulun oppilaiden koulumatka- ja saattoliikenteeseen sekä liikuntapalveluiden käyttäjien pysäköintiin.

Yhtenäiskoulun 3.–9. luokkien oppilaiden saattoliikenne Pohitullin koulurakennukseen siirtyy jäähallin edustalle, sillä ajo koulun piha-alueelle suljetaan kokonaan. Autokuljetuksella kouluun saapuvat oppilaat jätetään jatkossa jäähallin parkkipaikalle, josta he kulkevat jalkaisin koulualueelle.

– Toivomme, että huoltajat huomioivat muutokset, jotta pystymme varmistamaan kaikkien kulkijoiden turvallisuuden. Rakennustöiden myötä myös raskas liikenne Viikaistenkadulla ja Pohjoistullitiellä lisääntyy. Oppilailta toivotaan tarkkaavaisuutta erityisesti kadun ylityksissä, sanoo Uudenkaupungin yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola.

Uimahallille johtavan risteyksen jalankulkijoiden turvallisuutta tullaan vielä parantamaan. Risteykseen rakennetaan uusi suojatie.

Yhtenäiskoulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia koulumatkoihin liittyvistä tulevista muutoksista myös Wilmassa.

Palloiluhallin käyttäjien pysäköinti siirtyy jäähallin edustalle

Pohitullin palloiluhallin ilta- ja viikonloppukäyttäjille varatut pysäköintipaikat sijaitsevat jatkossa ainoastaan jäähallin edustalla. Aiempi paikoitusmahdollisuus koulurakennusten pihoilla on poistunut.

– Liikuntapaikkojen pysäköinti on nyt keskitetty jäähallin pysäköintialueelle. Olisi tärkeää, että Pohitullin palloiluhallin ilta- ja viikonloppukäyttäjät pysäköisivät siellä. Siten varmistamme, että uimahallin käyttäjät mahtuvat pysäköimään hallin omalla parkkialueella, sillä osa käyttäjistä on liikuntarajoitteisia, liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori sanoo.

­– Matka palloiluhallille jäähallin parkkipaikalta ei ole kuin pari sataa metriä pidempi kuin koulun pihalta, joten toivomme ja kannustamme, että liikuntaa harrastamaan tulevat jaksavat kulkea tuon matkan parkkipaikalta hallille jalan, Vuori lisää.

Uudenkaupungin liikuntapalvelut tiedottaa seurakäyttäjiä ja muita palloiluhallin käyttäjiä Wintterin työmaan aiheuttamista muutoksista erikseen.


Wintterin rakennustyöt muuttavat oppilaiden saattoliikennettä sekä palloiluhallin pysäköintiä.
 

Lisätietoja:

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola,
jukka.silvola@uusikaupunki.fi, puh. 050 5686233

Uudenkaupungin liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori, heidi.vuori@uusikaupunki.fi, 050 552 5432

Sivistyspalvelujen erityisasiantuntija Inkeri Parviainen, inkeri.parviainen@uusikaupunki.fi,
puh. 050 568 6231

 


 

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus