Wintterin rakentamisen valmistelu alkaa työmaa-aidan pystytyksellä

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden valmistelu alkaa rakennusalueen rajaavan aidan pystytyksellä tammikuussa. Aidan rakentamisen myötä myös kulkutiet Pohitullin koulutalolle ja väistötiloihin muuttuvat. Kaupunki tiedottaa lisää muuttuneista järjestelyistä yhteistyössä koulujen kanssa tammikuussa.

Kulku Pohitulliin ohjataan etelän suunnasta pääasiassa joko Koulupolkua tai Pohjoistullitien kautta. Työmaa-alue sulkee kulkuyhteydet Viikaisten koulutalon läheisyydessä. Santtion ja Saarniston suunnasta kulkutiet pysyvät ennallaan.

Koululaisten saattoliikenteestä annetaan vanhemmille lisäohjeita koulutyön alettua tammikuussa 2022. Lisätietoa vanhemmille välitetään Wilma-viesteillä.

Muutoksia luvassa myös pysäköintiin

Wintterin työmaa-alueen aitaaminen muuttaa myös paikotusjärjestelyjä. Paikoitustila koulujen ja liikuntatilojen ympäristössä vähenee. Palloiluhalliin on jatkossa pääsy vain Koulupolun kautta. Tarkentuvista suunnitelmista, kulkuyhteyksiin liittyvistä muutoksista sekä työmaaliikenteen järjestelyistä tiedotetaan lisää tammikuussa.

– Haluamme tarkalla suunnittelulla varmistaa, että sekä koululaisten että kaikkien kaupunkilaisten turvallinen kulku työmaan läheisyydessä on taattu, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén sanoo.

Wintterin rakennustöiden aloittaminen aiheuttaa muutoksia alueen kulkuyhteyksiin.

Lisätiedot:
kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén, puh. 050 074 3087, leena.arvela-hellen@uusikaupunki.fi

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus