KHO ei myöntänyt valituslupaa Wintteriä koskeviin päätöksiin

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituslupahakemukset, jotka koskivat Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin asemakaavaa ja maaliskuussa 2021 tehtyä Turun hallinto-oikeuden päätöstä. Muutoslupaa haki kaksi tahoa: yksi yksityishenkilö sekä toinen, kolmen henkilön ryhmä.

Korkein hallinto-oikeus on 12.11.2021 hylännyt valituslupahakemukset. Tämä tarkoittaa, että laissa säädetyt valitusluvan edellytykset eivät ole täyttyneet ja aiempi Turun hallinto-oikeuden päätös saa lainvoiman. Valitusten kohteena ollut asemakaavamuutos liittyi Pohitullin ja Viikaisten koulurakennuksien sekä uimahallin alueeseen sekä niiden lähi-, katu- ja pysäköintialueiden muutoksiin.

– Korkeimman hallinto-oikeuden päätös hylätä valituslupahakemukset oli kaupungin odotusten mukainen. Päätös tarkoittaa, että pääsemme edistämään hanketta ja aloittamaan kaupunginvaltuuston vuonna 2020 tekemän hankintapäätöksen täytäntöönpanon, kertoo Uudenkaupungin kaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari.

– Tarkastelemme sopimustilannetta yhdessä SRV:n kanssa ja arvioimme tarkemmin, milloin ja miten rakentaminen päästään käynnistämään, Nikkari jatkaa.

SRV ja Uudenkaupungin kaupunki solmivat Wintteristä valmistelevien töiden jatkosopimuksen syyskuun 2021 lopussa. Varsinaiseen rakentamiseen liittyvät sopimusneuvottelut pyritään viimeistelemään mahdollisimman pian. Tavoitteena on, että sivistys- ja hyvinvointikeskus valmistuisi alkuvuonna 2025.

 

Lisätiedot:
Tekninen johtaja Jari Nikkari puh. 050 430 7001 tai jari.nikkari@uusikaupunki.fi

 

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus